Thursday, May 04, 2006

Severně od Küstrinu

na západním břehu Odry stála 47. armáda (generálporučík Franzu I. Perchorovič), na východním a částečně i západním břehu Odry 1. polská armáda (generálporučík Stanisław Popławski) a na východním břehu Odry 61. armáda (generálplukovník Pavel Aleksejevič Bělov), která u Schwedtu navazovala na 2. běloruský front.
Jižně od Küstrinu zaujímala pozice částečně na kostřínském předmostí a pak na východním břehu Odry až k Frankfurtu 69. armáda (generálplukovník Vladimir Jakovlevič Kolpakči), na východním břehu Odry a na předmostích jižně od Frankfurtu a jižně od Fürstenbergu stála 33. armáda (generálplukovník Vjačeslav Dmitrijevič Cvětajev), která jižně od Gubenu navazovala na 1. ukrajinský front. Za nimi ve druhém sledu stál 2. gardový jezdecký sbor (generálporučík Vladimir Viktorovič Krjukov).
Zálohu 1. běloruského frontu pak tvořila 3. armáda (generálplukovník Alexandr Vasiljevič Gorbatov) v prostoru Trebov - Polenzig a 7. gardový jezdecký sbor (generálporučík Michail Petrovič Konstantinov) u obce Klossow.