Monday, December 11, 2006

„To je nemožné,“ odsekla okamžitě Dumarestová. „Pane pre¬zidente, vy přece víte, že to nepřipadá v úvahu! Musíme udržo¬vat sílu loďstva na stávající úrovni - přinejmenším - dokud se nevypořádáme s Mantichorskou aliancí jednou provždy.“
De La Sangliere se zamračil, ale ani se na ni nepodíval. Očima téměř prosebně visel na prezidentovi. Při pohledu na jeho výraz se z nich však naděje vytratila.
„Měli jsme je vyřídit před čtyřmi roky,“ zavrčel Duncan Jessup. Ministr veřejné informovanosti byl podsaditý, věčně rozcuchaný chlapík, který si u veřejnosti pěstoval image nabručeného, avšak dobrotivého strýčka. Ministerstvo veřejné informovanosti bylo hlavním mluvčím vlády, její oficiální pro¬pagandistickou hlásnou troubou, avšak před dvaceti lety také ministerstvu veřejného zdraví vyrvalo úřad pro duševní hygienu. Jessup řídil policii pro duševní hygienu s chladnou a nemilosrdnou rázností, která někdy děsila i Harrise, a osobní vláda nad PDH z něho činila nejmocnějšího člena vlády hned po prezidentovi.