Tuesday, July 17, 2007

Henkeová

se začala pochechtávat, když si to představila, protože Sfinga byla zdaleka nejprudérnější planetou králov¬ství. Na Mantichoře byli profesionální licencovaní gigolové a kurtizány součástí života. Nepovažovalo se sice právě za spo¬lečensky vhodné vyhledávat jejich služby, ale každý znal ,někoho jiného‘, kdo to dělal. Ani na Gryfu nebyli ničím ne¬obvyklým, zato na Sfinze byli skutečně velmi vzácní. Nicméně Henkeová dokázala snadno uvěřit, že by Allison Harringto¬nová tohle udělala. Honořina matka se přistěhovala z planety Beowulf v soustavě Sigmy Draconis a ze sexuálních zvyklostí, které panovaly tam, by se ježily vlasy i rodákovi z Mantichory, natožpak ze Sfingy!
Obě ženy na sebe hleděly přes stůl a jejich hihňání přerostlo v hlasitý smích, když spatřily téměř ďábelské pobavení ve tváři té druhé. Ale Honořin smích zvolna utichl a ona se s povzde¬chem znovu pohodlně opřela.
„Někdy si říkám, že jsem ji to mohla nechat udělat,“ řekla toužebně. „Mohla jsem jí věřit, že mi vybere toho nejlepšího, a možná potom...“