Friday, September 28, 2007

„Ano, madam,“ zamumlala Honor pokorně a Henkeové rty sebou zaškubaly, zatímco z MacGuinessovy volné ruky sebrala blůzu a pomáhala Honor do ní.
„Jedeme dál,“ dodala Honor, když si opět nazouvala boty. Zatímco se výtah zase rozjel, zastrčila si košili náležitě do kalhot a zapnula si blůzu. Od MacGuinesse si vzala hřeben a ráznými tahy si jím pročísla vlasy, přičemž sledovala, jak stevard cpe svléknuté části oděvu do kabely, a oči jí zasvítily veselím.
Tichý tón je upozornil, že se blíží k cíli. Honor zastrčila hřeben do kapsy a stáhla si lem blůzy. Nimitz jí skočil na ra¬meno a předl jí do ucha, zatímco si upravovala baret, a než na displeji polohy zasvítila slova PŘÍSTAVIŠTĚ JEDNA, zbyl jí čas právě tak na letmou kontrolu vzhledu obrazu, jenž se od¬rážel na vyleštěné stěně výtahu.
„Děkuji vám - oběma,“ utrousila koutkem úst, zatímco se otevíraly dveře, a vykročila ven.

„Á, tady jste, dame Honor!“ Stín napětí v Sarnowově hlasu prozrazoval, že je také překvapen tím náhlým svoláním na vlaj¬kovou loď, a Honor na okamžik zauvažovala, jestli to myslí sarkasticky. Ale on se usmíval a jeho další slova z této po¬známky smazala veškeré možné výtky. „Žasnu, jak se vám takhle bez výstrahy podařilo vrátit tak rychle.“
Kývl k otevřenému vchodu pinasy a kapitán Corellová vlez¬la dovnitř. Za náčelnicí štábu následovala Honor a těsně za ní Sarnow. Usadili se v sedadlech, zatímco palubní technik prů¬chod zavřela, rychle, ale důkladně provedla vizuální kontrolu utěsnění a promluvila do mikrofonu své náhlavové soupravy.
„Poklop zajištěn,“ oznámila do pilotní kabiny a Honor si usadila Nimitze do klína, zatímco na přední přepážce kabiny zasvítilo světlo signalizující odlet. Mechanické držáky se za¬sunuly, lehké odfouknutí reaktivních motorů je odsunulo od nárazníků a po dalším, silnějším zvýšení tahu - díky palubnímu gravitačnímu generátoru pinasy nepostřehnutelném - vystřelili z přístaviště jako vyplašená kočka.
Pomocné reaktivní motory pinasu odnesly od lodě na bez¬pečnou vzdálenost pro spuštění gravitorů, pilot zapnul hlavní pohon a Sarnow vydechl úlevou, když malé plavidlo okamžitě přešlo na dvousetgéčkové zrychlení.
Honor se po něm ohlédla a Sarnow se usmál a poklepal na svůj chronometr.